3 Лесни начини да засилите вашия имунитет

Имунната система (вашия имунитет) на организма е по-силна, отколкото можете да си представите

Колко мощна, ще попитате вие? Учени от Университета на Пенсилвания наскоро са взели имунни клетки от пациенти с левкемия, а след това генетично са ги променили в клетки “сериен убиец”, предназначени да атакуват туморните клетки. Проучването е все още в началото и е по-скоро експериментално, но резултатите са изненадващи по рода си. Двама пациенти са влезе в пълна ремисия, а друг е е на път да оздравее съвсем.

За да подсилите вашия имунитет – имунна система

1. Яжте протеини при всяко хранене. Никаква храна не е в състояние магически да отблъсне грип и други вирусни заболявания, но някои хранителни вещества могат да поемат водеща роля в подпомагането и предпазването от милиарди бактерии, вируси и други микроорганизми. Протеините са едно от тези вещества. Една от причините е, че антителата, които помагат за борбата срещу болестта всъщност са направени от протеин. Друга причина: Много храни с високо съдържание на протеини съдържат и други повишаващи имунната система хранителни вещества. Говеждо и свинско месо, както и протеини от боб, соя и морски дарове (особено стриди и раци), съдържат цинк – минерал, който помага при инфекция борбата на белите кръвни клетки. Дори малко недостиг на цинк може да увеличи податливостта към инфекции. Ядки, като бадеми и кашу, също са добри източници на протеини, както и магнезий, и двете от които поддържат здрава имунитет.

2. Вървете 10 минути пеша по няколко пъти на ден. От 20 до 30 минути дневно физическа активност могат да засилят много защитните сили на имунитет. Чрез упражненията става така, че антителата и белите кръвни клетки, които се движат през тялото по-бързо, могат да открият заболявания по-рано. Поддържайте умерено висока интензивност на вашата спортна дейност като маратонско бягане или интензивна тренировка във фитнес зала.

3. Намалете нивата на стрес.

stres

Това е продукт за намаляване на стрес –  СТРЕСЛЕС – натурално решение при стрес – изпитано работи!
Правете йога, играйте с кучето си, слушайте музика, срещайте се с приятели. Изследванията показват, че промени в нивата на стрес кара имунната ви система да работи по-добре. Предварително проучване, публикувано в списание Biological Psychiatry, разглежда две групи хора – хора, които се грижат за членове на семейството с рак и физически лица без този вид стрес. Учените открили, че втората група била с по-малки отклонения в стресовите нива и съответно много по-здрава.

0 Comments